Inkomsten beheer

Budgetbeheer in de praktijk

Hieronder wordt de gehele werkwijze t.a.v. budgetbeheer stapsgewijs uitgelegd.

 1. Als St-IB het aanvraagformulier in goede orde heeft ontvangen, wordt er contact met u opgenomen voor een eerste kennismaking bij u thuis.
 2. Het eerste kennismakingsgesprek is voornamelijk een informatief gesprek, waarbij nogmaals uitgelegd wordt wat er van u verwacht wordt en wat u van de budgetbeheerder kunt verwachten. Daarnaast worden er de nodige formulieren doorgesproken en ingevuld.
 3. Daarna volgt het intakegesprek en een bezoek aan een bank bij u in de buurt. Het intakegesprek bestaat uit een standaard vragen- en invulformulier. Voor aanvang van het intakegesprek ontvangt u een “boodschappenlijst” waarop staat aangegeven wat er klaar moet liggen als de budgetbeheerder bij u thuis komt voor het intakegesprek. Daarnaast gaat de budgetbeheerder samen met u naar de bank om nieuwe rekeningen te openen.
 4. Vanaf dat moment gaat de budgetbeheerder aan de slag met het uitvoeren van de gemaakte afspraken tijdens het intakegesprek (=Het plan van aanpak). Dit houdt altijd in dat uw volledige inkomsten vanaf dat moment binnen komen op de daarvoor speciaal geopende rekening bij de bank waar alleen de budgetbeheerder bij kan. Van die rekening worden alle (vaste) lasten betaald die u samen met de budgetbeheerder bent overeengekomen.
 5. U ontvangt daarna een uitgewerkt plan van aanpak. Daarnaast ontvangt u van ons inlogcodes om in ons systeem in te kunnen loggen, zodat u kunt blijven volgen wat wij voor u doen.
 6. Het is mogelijk dat er tussen u en de budgetbeheerder extra of andere afspraken gemaakt worden. Dit wordt dan altijd vast gelegd in een overeenkomst.

Budgetbeheer is een vrijwillige keuze en is dus te allen tijde opzegbaar door u.

Heeft u toch nog vragen t.a.v. budgetbeheer of de werkwijze dan kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Budget kosten

Prijs alleenstaande:            66,55 p.m.

Prijs stel/gezin:                 78,65 p.m.

Het dienstenpakket bestaande uit:

 • Werkzaamheden opstarten
 • Ontvangen van alle inkomsten
 • Betalen alle vaste lasten
 • Openen leefgeld rekening
 • Openen rekening voor reserveringen
 • Betalen losse rekeningen
 • Uitbetalen leefgeld

Er worden 3 rekeningen voor u geopend. Een voor vaste lasten, een om geld te reserveren voor onvoorziene kosten en een om uw leefgeld op uit te betalen.

.